Residentie Gravensteen

De beruchte affiche
De beruchte affiche

Deze week reed ik met mijn tram zoals een gewoonte is sinds jaren naast het Gravensteen. Tot ik de hiernaast afgebeelde banner zag hangen. Ik kon het niet geloven wat ik daar las, ik bleef maar gapen naar die banner verder sporend richting wat zich voor mij bevond. Ik moet u verwittigen mensen dat een ramp op het nipt vermeden kon worden. Ik zat met de neus van de tram bijna in het poepke van de auto voor mij. Het was al geen groot poepke en zou zeker géén poepke meer geweest zijn maar dat neuzeke van dat poepke zou wel in het poepke van die lichte vrachtwagen ervoor gezeten hebben. ja, een lichte kettingbotsing zou het resultaat geweest zijn en de daarbij horend kijkfiles ook en dat door een banner.
Wat is er zo speciaal aan die banner? Mijn gedacht was echt van de kaart, “Het Gravensteen” een residentie? Het zakt nu al door zijn fundamenten en dan gaan ze er “appartementen” van maken. Dat kan toch niet?

Het einde van het begin!

Daar gaan we weer!
Daar gaan we weer!

De feesten zijn voorbij, het einde van de recepties zijn in zicht. De overschotten van ijstaarten, pralines, chocolade en ander lekkers zijn verteerd en hangen nu gezellig rond het buikje. Het gevolg is dat er al één broek gesneuveld is aan de spanning rond de buik. Krak zei de rits.
Vorige week dinsdag had ik mij al eens op de weegschaal gesmeten en ik vond het vrij bedroevend en logisch wat die mij zei:69.5kg. De lintmeter erbij gehaald en die vond het al even bedroevend. Omtrek nek: 34.4 (Komt van 33.3cm) dus ja behoor nu toch wel tot de dikke nekken. Taille: 77.7, een maatje meer opgedaan tijdens de feestdagen. En de heupen: 97.2kg, die zitten goed in het vet momenteel.

Opgeruimd staat netjes

Wat doe je met ons blinkend spul?
Wat doe je met ons blinkend spul?

De kerstboom is gisteren afgebroken met assistentie van de poezen. Die vonden het wel héél spijtig dat al die blinkende spulletjes verdwenen.

Amy had toch serieuze vragen bij het afvoeren van haar slingers? Voor haar mochten ze toch nog een paar maanden blijven hangen.

Billy is zijn favorite slaapplaats kwijt, niet getreurd vent op het eind van dit jaar komt de boom weer en kan je er weer lekker onder slapen.

Ik ben persoonlijk blij dat de boom weg is. Ik de kerstboom heel graag uit maar na een paar weken ben ik blij dat hij toch weer verdwijnt.

 

Zaterdag, toch anders…

RIP TOM
RIP TOM

Zaterdagochtend, mijn laatste vroege dienst. Uitkijken naar mijn rustdagen. Een filmpje meepakken op zaterdagmiddag. ‘s avonds in de zetel met de poezen erbij. Zondag uitslapen. De ergernissen van afgelopen week eraf smijten. Wat kan je planning toch veranderen. Een ongeluk . Het laat een moeder met 4 kinderen achter, het verlies van een collega snijdt diep.  Het maakt je stil, géén zin meer om dat filmpje te pakken, wat lijken al die ergernissen toch banaal, het besef komt dat je moet genieten van de kleine dingen des levens. Vandaag, niet morgen. Nu op dit moment.

Tom we gaan je missen, over.

Zonnige vrijdag

Amy geniet van de zon
Amy geniet van de zon

Vandaag was het een heerlijke zonnige winterse dag. Ik kan echt genieten van zo’n dag, achter het glas lijkt het wel zomer. Niet alleen ik heb ervan genoten, de poezen vonden het ook fijn. Amy lag uitgestrekt op de zetel te genieten van het zonnetje. Billy zocht elk sprietje zonlicht op in het huis. Lekker vitaminen verzamelen. De verwarming kon uit, de zon gaf het eerste verdiep een gezellige warmte.

Dat er nog veel van die zomerse winterdagen mogen komen in 2015. De poezen en ik zijn er alvast fan van.

Goede voornemens 2015

Rondje Schelde
Rondje Schelde

Het einde van het jaar 2014 is in zicht, het wordt weer tijd voor  een lijstje met de goede voornemens voor het jaar 2015. “To Do Or No To Do, That Is The Question” . Ik heb een aantal “To Do’s” verzameld voor 2015. De eerste 3 zijn met elkaar verbonden, dus als ik aan de eerste werk zal het tweede en het derde ook positief beïnvloeden.

Nieuwsgierig naar mijn voornemens, dan laat ik ze nu op jullie los, veel plezier ermee en eind 2015 beloof ik jullie dat we eens gaan kijken hoe ver ik geraakt ben met mijn “goede voornemens”.