Boekenkast

Billy & de boekenkast
Help, Ik zit vast tussen de boeken!

Billy wilde mij iets duidelijk maken vorige zaterdag. Er was géén plaats meer op zijn boord in de boekenkast . Meneer had zin om op zijn plaatsje te liggen in de boekenkast. Dat kon niet want stoute mama had zijn boord opgevuld met boeken. Logisch toch? Blijkbaar niet voor Billy. Gevolg: “Een hele stapel met boeken” die een andere ligplaats moest zoeken,

Nu die boekenkast zit echt wel vol op het eerste zicht. Ze liggen er wel rommelig bij. De tijdelijke oplossing was eerst de boeken op de bureau deponeren tot wanneer ik ergens een gaatje vond om de boekenkast eens op orde te leggen.

Dat ziet er al heel wat beter  uit.
Dat ziet er al heel wat beter uit.

Maandagavond was het zover, tijd om de boekenkast uit te kramen. Alle boeken eruit en gesorteerd op reeksen. VB. Alle boeken van “De wetten van de Magie” tezamen, de loopboeken op een stapeltje. Boeken van katten op een apart hoopje tot wanneer iedere boek zijn plaats had gevonden. De weesjes hield ik apart.

Boeken waar ik géén interesse meer in had klaargelegd om naar de tweedehands boekenwinkel te brengen zodat ze een tweede leven kunnen beginnen in iemands anders hun verzameling.

Dan begon het puzzelwerkje om ze allemaal weer op hun plaats te krijgen met als resultaat dat Billy zijn boord vrij heeft. Het bovenste verdiep werd gevuld met Scifi boeken, het verdiep eronder met de boeken over vampiers en Star Wars.

Opgeruimd staat netjes
Opgeruimd staat netjes

Het verdiep eronder fantasy en lopen. Middelste boord: “gereserveerd voor Billy”.

En zo verder naar beneden voor de kookboeken, wetenschapsboeken, boeken over katten, de weesjes …. uiteindelijk had ik nog wat plaats tekort en heeft Billy toch de helft van zijn boord moeten opofferen.

Uiteindelijk alles in de boekenkast gekregen, voldaan met het mooie resultaat van de nette boekenkast is het nu  wachten op Billy zijn terugkeer naar de boekenkast.  Hopelijk is hij ook héél tevreden over het resultaat.

 

Chaos voor orde
Chaos voor orde
Boeken voor de tweedehands winkel
Boeken voor de tweedehands winkel
Het eindresultaat
Het eindresultaat

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>