Opruimen! Weer een kastje gedaan!

1ste Verdiep keuken
Voor het opruimen

 

Vandaag weer eens een nuttig en dringend noodzakelijk klusje gedaan: de voorraadkast opgeruimd. Ik ben zo’n persoon die levensmiddelen koopt in de reclame, in massa om goedkoop uit te komen. Dan prop ik dat in de kast en dan weet ik niet meer wat ik in de voorraadkast heb. Ik koop maar bij en prop maar bij Stapelen langs hier, soms noodzakelijk in een andere kast. Het resultaat: “Overvolle kasten”.Als ik dan iets nodig heb vind ik het niet dus koop ik het maar opnieuw. Ook al ben ik er dan van overtuigd dat ik het had. Of blijkt de “houdbaarheid datum” al lang overschreden te zijn en zelfs een risico voor de volksgezondheid te zijn.

Voor opruimen (kast 2)
Voor opruimen (kast 2)

 

Gelukkig is mijn eigen gezondheid  en die van anderen nog niet in gevaar gekomen daar ik altijd alles eerst controleer voordat ik het serveer of bij mijn eten doe.

Mensen die ooit nog eens komen eten bij mij, geen schrik. De lijken zijn uit de kast gevallen, alles wat er nu nog in staat is nog goed of vervalt binnen een korte periode.  Die producten heb ik natuurlijk vooraan gezet en de komende weken ga ik eerst met die producten proberen te koken zodat ze zeker ook niet meer over datum gaan. De kast is opgeruimd en staat netjes

 

Persoonlijk vind ik het toch wel een echte schande dat ik het zover heb laten komen.

Oops, een tafel vol
Oops, een tafel vol

Het was al een tijdje duidelijk dat er véél te véél stond, had ik er een paar weken of maanden vroeger aan begonnen had er nog héél wat voedingsmiddelen kunnen gered worden van de vuilnisbak.  Ja, het uitstelgedrag van mij is “berucht”.

Spijtig van die lekker rijst, de cracotten, die gezonde superfoods allemaal over datum, zelfs een blik ananas kon zichzelf over datum aanprijzen.  Noten in alle soorten en maten, deeg voor cakes, cupcakes, muffins,…. allemaal over datum, nooit in de oven beland. Dat laatste is natuurlijk wel goed voor “De Lijn”.  Anders wat het zeker nog één kilo erbij op de weegschaal.

 

1ste Verdiep keuken_009
Na het opruimen

 

 

We hebben toch voor heel wat centjes weggesmeten wat toch echt wel zonde is, dus die besparing met die reclame is teniet gedaan door het nu allemaal te moeten wegsmijten. Ik denk dat ik zeker 150 Euro weggesmeten heb. Zonde van het geld.

Weeral een levensles geleerd: “koop enkel wat je zeker ben dat je gaat gebruiken”.

En in tijden dat er al een tekort aan grondstoffen is is het helemaal niet goed te keuren.

 

Kastje opgeruimd (kast 2)
Kastje opgeruimd (kast 2)

 

Maar we gaan het positief bekijken, we gaan niet meer zoveel kopen en we gebruiken eerst wat er in de kast staat zodat er géén lijken meer uit de kast kunnen vallen.

En nu hebben we plaats over in de kast zodat ik wat verspreid staat over verschillende kasten kan centraliseren in deze voorraadkasten.

Mijn vraag: “Hoe goed zijn jullie in het bijhouden van jullie voorraadkast?”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>