Residentie Gravensteen

De beruchte affiche
De beruchte affiche

Deze week reed ik met mijn tram zoals een gewoonte is sinds jaren naast het Gravensteen. Tot ik de hiernaast afgebeelde banner zag hangen. Ik kon het niet geloven wat ik daar las, ik bleef maar gapen naar die banner verder sporend richting wat zich voor mij bevond. Ik moet u verwittigen mensen dat een ramp op het nipt vermeden kon worden. Ik zat met de neus van de tram bijna in het poepke van de auto voor mij. Het was al geen groot poepke en zou zeker géén poepke meer geweest zijn maar dat neuzeke van dat poepke zou wel in het poepke van die lichte vrachtwagen ervoor gezeten hebben. ja, een lichte kettingbotsing zou het resultaat geweest zijn en de daarbij horend kijkfiles ook en dat door een banner.
Wat is er zo speciaal aan die banner? Mijn gedacht was echt van de kaart, “Het Gravensteen” een residentie? Het zakt nu al door zijn fundamenten en dan gaan ze er “appartementen” van maken. Dat kan toch niet?

Bij de tweede ronde van de andere kant ook gekeken, inderdaad had het goed gelezen. “Residentie Gravensteen”. Snel de kalender nagekeken, neen géén 1 april. Wat is ons stadsbestuur nu van plan? Na het plaatsen van een uit de kluiten gewassen “Schaapstal” gaan ze het Gents stadscentrum nog meer verminken? Daar moest onmiddellijk op gereageerd worden met “steungroepen” voor ons Gravensteen, petities gemaakt. Het is duidelijk, het stadsbestuur is helemaal gek geworden.
DSCN1289

Gelukkig heb ik zo’n nieuwe slimme telefoon, waarmee je alles kan volgen wat er op de wereld gebeurd. Aan de eerstvolgend eindhalte eerst eens met de Google gezocht waar ik onmiddellijk
een antwoord vond. De banner is een lokkertje om de nieuwsgierigheid te prikkelen voor het stadsontwikkelingsproject van de toekomst. Welkom in het jaar 2030!

Lang leve “Het Gravensteen” in al zijn glorie van weleer!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>