Kerstmarkt Gent 2014

Shopping Center Gent Zuid Kerstsfeer
Shopping Center Gent Zuid
Kerstsfeer

Onze kerstmarkt uitstap zijn we begonnen in het shopping Center te Gent Zuid. Dit jaar was het weer mooi versierd. Gezellig met een aantal van mijn favoriete winkels:

  • Pipoos waar ik mijn strijkparels haal, deze keer op zoek naar witte, rode en groene parels voor de kerstsfeer.
  • Essenza met heerlijke thee en natuurproducten, waar ze ook leuke cadeautjes hebben.
  • Flying Tiger is zo’n een winkel waar je altijd wil binnen gaan, leuke dingen voor een kleine prijs.

Gezellige sfeer in Gent
Gezellige sfeer in Gent

 

De volgende stap was richting centrum van Gent. Een volledige tramlading  werd tezamen met ons gedropt in het centrum om aldaar zich bij de massa te vervoegen. De kerstsfeer zat er goed in met de geur van oliebollen en ander lekkers. Eerst de winkelstraten doen en toch wel weer kleren gekocht bij de C&A, daarvoor zijn we toch wel C&A-madammen. Mijn verplichte rondje boekenhandels afgedaan, dan naar de Aula om te kijken of we ze daar een gevulde Sint-Jacobsschelp hadden, Spijtig genoeg geen maar we vonden daar wel een briefje van vijf euro.

Na het rondslenteren door het centrum hadden we wel zin gekregen in iets lekker. De Chinees op de Korenmarkt is ons vast stekje als we iets eten. Als voorgerecht de “Wan Tan soep” en als hoofdgerecht de overheerlijke “Po Tsai met zeevruchten”. Voor mijn moeder de “Chinese Groentensoep” en “Tipangyaki Chinese grote garnalen”. Voor de eerste keer de Tipangyaki genomen en moet zeggen, het was heerlijk pittig.

Na het eten nog een klein tourtje over de kerstmarkt gedaan om dan af te zakken naar huis. Het was weer een gezellige dag in Gent.

Chocolatier en Reuzenrad Sint Baafsplein
Chocolatier en Reuzenrad
Sint Baafsplein
Gezelligheid troef
Gezelligheid troef

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>